Vaccineren

Waarom wij 1 keer vaccineren

Onze kittens worden voor het eerst geënt rond de leeftijd van 12 weken. Tot die tijd krijgen zij via de moedermelk voldoende afweerstoffen binnen.
Indien er geen ent reactie ontstaat, en het kitten volledig gezond verklaard is door onze dierenarts mag het kitten op de leeftijd van 13-14  weken de Cattery verlaten.

Waarom wij 1 maal volledig vaccineren, lichten wij hier onder toe. En op deze manier willen wij, na het geven van onderstaande informatie de nieuwe kitten eigenaren zelf de keuze laten hun kitten 1 of 2 maal te laten vaccineren. De tweede enting mag het kitten krijgen op de leeftijd van 16 – 17 weken op eigen risico en enkel met dezelfde enting purevax RCP.
Kittens die naar het buitenland verhuizen worden hetzelfde gevaccineerd maar ook met Rabiës, conform de regels van de Wetgeving – deze is per land verschillend. Deze kittens mogen dan ook pas later verhuizen. (i.v.m. de incubatietijd van 21 dagen).

Kritisch Vaccineren

Er bestaat geen twijfel over het feit dat het vaccineren tegen (dodelijke) infectieziekten in de afgelopen 20 jaar veel ellende heeft voorkomen bij onze huisdieren. Met name hondenziekte, parvo en kattenziekte komen dankzij het vaccinatiebeleid niet tot nauwelijks meer voor. Echter de opvatting dat vaccineren alleen maar positieve effecten heeft en dus geen nadelige gevolgen staat de laatste jaren ter discussie evenals de opvatting dat uw dier jaarlijks zijn vaccinatie moet krijgen in wetenschappelijk niet onderbouwd.

Waarom zouden er dan nu 2 kitten entingen nodig zijn? De wetenschap beweegt toch mee?
Indien er 1 x gevaccineerd wordt met Katten- en Niesziekte als kitten met LEVEND VERZWAKT vaccin, volstaat 1 volledige vaccinatie tot de leeftijd van 1 jaar. Dan dient deze vaccinatie nog 1 maal herhaald te worden, waarna deze voor de rest van het leven voor de meeste katten voldoende bescherming geeft (en dan toch zeker voor zogenaamde ‘binnen katten’).

Purevax RCP bijsluiter

Selkirk rex
Selkirk rex