Wie zijn wij?

Via deze pagina willen we even laten zien hoe onze kittens opgroeien en wie wij zijn, Zo kan u zelf een beeld schetsen hoe ze opgroeien en wat dit betekent naar de socialisatie van onze kittens. 

“Ons” gezin bestaat uit mijn dochter (Dylara) en ik (Barbara). Vanaf de geboorte laten we onze kittens, samen met moeder poes in onze woonruimte. We schermen ze niet af, ook de eerste 3 weken niet, wat veel fokkers dan weer wel doen. Mijn dochter Dylara wordt betrokken bij de opvoeding van de kittens en de katten in huis. 

Van kleins af aan hebben wij een afspraak gemaakt met mijn dochter. De eerste dagen dat de kittens geboren zijn, mag ze hen dagelijks even vastnemen. Een kusje geven en nadien moeten ze terug bij moeder poes. Ze is erbij als de poezen moeten bevallen en moedigt hen zelfs aan. Een kind, hoe jong ook, weet perfect wanneer ze zacht en lief moeten zijn als ze met dieren opgroeien. Onze moeder poezen tolereren haar en ze weet bij wie dit kan en niet. 

Selkirk rex cattery

Soms staat er toch een ren in onze huiskamer. Deze staat er alleen zodat de kittens sneller zindelijk worden, want uiteraard wilt u toch graag een zindelijk kitten? Ze zijn nog klein en in vergelijking met hun grootte, is onze woonkamer groot. Zo vinden ze sneller de weg naar de kattenbak terug. Deze ren is alleen gesloten als er niemand thuis is of als we slapen. Als we thuis zijn, zetten we de kittens regelmatig in hun bakje vanaf ze zelf gaan eten. 

Onze dochter weet intussen ook goed dat niet elk kitten hier kan blijven wonen. Wij leren haar geen wegwerp-mentaliteit, dat zeker niet. We zeggen haar meteen dat ze weggaan als ze groot genoeg zijn. Naar de verhuis toe, weet ze door het kitten bezoek ook, wie er gaat verhuizen. Wij laten geen kittens meer verhuizen als zij op school is omdat het niet kunnen afscheid nemen juist wel problemen brengt bij haar. Na het verhuizen, geniet ze van alle foto’s die we krijgen. 

Selkirk rex cattery

Uiteraard is de natuur soms hard en ziet ze ook als er een kitten sterft. Dan heeft ze uiteraard verdriet en nemen we afscheid van “het sterretje” in onze tuin. Voor een kind een belangrijke manier om afscheid te nemen. 

Al die jaren hebben wij dezelfde dierenarts en zelfs hij zegt dat onze kittens nu socialer zijn dan ervoor. Ook al knuffelden wij ze elke dag, toch geeft een kind in huis hier een meerwaarde aan. 

Onze kittens kunnen perfect verhuizen naar een gezin met jonge kinderen aangezien ze dit “gewend” zijn. Wij hebben geen honden maar zelfs al gaan ze bij honden wonen, dan zijn ze na een kleine week al de beste vrienden. 

Selkirk rex cattery

Het ontstaan van onze Cattery,

In 1999 kwam bij ons de eerste huiskat wonen, het zou bij eentje blijven maar uiteindelijk werden het er een paar katten.
In 2007 zagen we Xian en ja, het was liefde op de eerste zicht! Hij was zo schattig met zijn krulletjes dat we direct gingen googelen naar het ras, want van een Selkirk Rex hadden we nog nooit gehoord. En ja, Xian was zoals we overal konden lezen: lief, aanhankelijk en vriendelijk. 

Zoals we Xian zagen, kwam Nisha er. Hij had schattige krulletjes aan zijn oor. Helaas waren we van weinig toen op de hoogte waar we op moesten letten en hebben we al na anderhalve maand al afscheid moeten nemen van Nisha. Omdat we hem kwijt waren, wilden we hem graag blijven herinneren, vandaar ook de naam van onze cattery. Hij is de voorbode geweest van het ontstaan. 

Selkirk rex cattery

Nisha vervangen kon niet maar Xian was wel zijn vriendje kwijt dus gingen we ons beter informeren en besloten we om voor een nieuw selkirk rex-je te zorgen: Vulcan. Toen we achter hem gingen, zagen we zijn zusje canisia, en ja Vulcan bleef waar hij was en zijn zusje kwam mee. Toch bleef hij in onze gedachten en een week later haalden we hem ook op. 

We gingen naar een paar kattenshow en overal was het zo positief dat we besloten met ons meisje verder te gaan. Een cattery starten met 1dame leek ons wat raar, dus besloten we er een kortharige dame Akira bij te halen. 

De selkirk rex is erg verslavend en al die kleurtjes we houden er nog steeds van! Vervolgens haalden we Alice, een silver shaded meisje uit Duitsland. In november is yaïza erbij gekomen. Zij is een lilac poesje waar we beiden al even naar uitkeken. 

Aangezien de zoektocht naar een geschikte kater voor onze poezen moeilijk werd,  hebben we besloten om Tigo erbij te halen. Tigo is een homozygote kater, d.w.z. dat hij steeds de krul doorgeeft aan de kittens. Hij zal ook in huiselijke kring blijven wonen, tussen onze poezen. Dit vinden we belangrijk naar al onze katjes toe.

Onze start was gemaakt! 

Onze cattery staat onder toezicht van 2 dierenartsen. 

Selkirk rex