Ons Kittenbeleid

Al onze kittens en volwassen katten leven in een huiselijke kring en groeien op die manier uit tot sociale en zelfstandige kittens, hierdoor aanvaarden onze katten en kittens sneller andere dieren. Wij verkopen geen kittens aan fokkers en liefhebbers waar ze in kooien of aparte ruimtes gaan leven.

De kittens blijven bij ons tot de leeftijd van 14-16 weken en vertrekken in goede gezondheid. De leeftijd is naargelang het land waar ze heen verhuizen.
Ze zullen in het bezit zijn van een Europees paspoort en een stamboom. Deze wordt aangevraagd bij BCF. Tegen de leeftijd van vertrek zijn ze gevaccineerd en hebben ze een geregistreerde chip. Wij ontwormen NIET preventief, wij titteren de stoelgang en er word enkel behandeld wanneer ze effectief wormpjes hebben. Ze worden preventief behandelt tegen vlooien, ook geven we een leuk kitten pakket mee bij vertrek.
De prijs van een kitten is 1100euro.

Onze kittens zullen steriel vertrekken vanwege de Belgische wetgeving!

Onze kittens worden steriel gemaakt op een leeftijd van 13 weken, ongeacht het land waar ze heen verhuizen.
Wegens ent reacties hebben wij besloten om 1 keer te vaccineren, dit op een leeftijd van 12/13 weken. Deze vaccinatie is geldig voor 1jaar. (uitleg”vaccineren”)

Selkirk rex kittens

U kan een voorlopige optie nemen op een kitten naar keuze, maar bezoek zullen ze pas ontvangen vanaf 4 weken leeftijd.
Tijdens of na het bezoek kan u uw kitten reserveren, door middel van een aanbetaling. De aanbetaling als huisdier bedraagt 300 euro.

Aanbetalingen worden NIET teruggegeven bij annulering van uw kitten, tenzij wij zelf annuleren.  Bent u niet zeker, dan blijft de optie gewoon nog even staan en doet u de aanbetaling als u zeker bent.

Aangezien we enorm veel tijd stoppen in onze wachtlijst, zijn we genoodzaakt om hiervoor een kleine bijdrage te vragen. Uiteraard is deze aftrekbaar bij het ophalen van uw kitten.
Dit hebben we besloten omdat we veel tijd spenderen om iedereen op de hoogte te brengen en vervolgens krijgt men amper antwoord of is men niet langer meer op zoek.
Wij hopen hiervoor op uw begrip.

Onze kittens liggen ons nauw in ons hart, dus hopen wij dat ze een goede en standvastige thuis krijgen waar ze hun hele leven kunnen verblijven.

Wij verkopen enkel aan fokkers die er dezelfde opinie op nahouden, wij vinden testen op HCM, PKD, FiV en FeLV een vereiste.

Katers gaan NIET naar fok in België of Nederland tenzij onder strenge voorwaarden.

Wees eerlijk in de mails en stel jezelf even voor, zo weten wij ook waar onze kittens terecht komen. Wij als fokker, weten ook dat een Selkirk rex niet bij elk ras geplaatst kan worden zonder problemen. Het is dus belangrijk dat u ons laat weten hoeveel huisdieren u hebt en vooral welke rassen.
Wilt u er een Selkirk rex bij, dan horen wij graag hoeveel huisdieren en vooral welke rassen u hebt. Wij hanteren vaste prijzen en op biedingen zullen wij dan ook NIET  reageren.
De prijs van onze Selkirk rex kittens is 1100euro voor een liefhebber, hierin zit de sterilisatie/castratie inbegrepen.

Een éénmalig nestje is ook fokken, dus hiervoor betaald u de fokkersprijs. Deze prijs is op aanvraag. Voor België dient u (zelfs voor een éénmalig nestje) een erkenningsnummer te hebben en een cattery registratie.