Ons Catterybeleid

Onze ouderdieren zullen jaarlijks getest worden op HCM (hart), FiV en FeLV (kattenaids en leucose)  en éénmalig op PKD (nieren).
Deze testen zijn ter inzage in de cattery.

Indien één van onze ouderdieren een probleem zou krijgen in de toekomst, zal u als koper hiervan op de hoogte worden gesteld.
Indien gewenst kan u jaarlijks de nieuwe testen krijgen.

De ervaring heeft ons geleerd dat sommige katten beter functioneren als ze herplaatst worden. Ook al nemen we niet graag afscheid, toch zal hun welzijn voorgaan op wat wij belangrijk vinden. Af en toe zullen wij dus een poes/kater die niet langer geschikt is voor fok, om welke reden dan ook herplaatsen. Deze herplaatsing gebeurt altijd steriel. Wij zullen ze nooit wederom voor fok verkopen.

Onze katers wonen in een buitenren. Zij krijgen voldoende aandacht om sociaal te zijn maar helaas was het niet langer haalbaar om ze in huis te laten wonen.

Wij distantiëren ons van bepaalde fokkers die het ras niet ten volle tot uiting laten komen en de verkeerde types gaan fokken. Wij kennen ons ras en houden ons hier dan ook exclusief mee bezig zodanig dat dit ras voor ons geen geheimen meer heeft en we een goed type kunnen fokken.

Onze cattery staat onder toezicht van dierenarts Raf Vandenbroeck (Aalstersestraat, Lebbeke) Indien onbereikbaarheid van onze dierenarts zullen wij naar Boskema in Moorsel gaan.
Onze HCM en PKD testen worden gedaan bij Dap Simard te Hamme.

Selkirk rex