Ons Catterybeleid

Onze ouderdieren zullen jaarlijks getest worden op HCM (hart), FiV en FeLV (kattenaids en leucose)  en éénmalig op PKD (nieren).
Deze testen zijn ter inzage in de cattery.

Indien één van onze ouderdieren een probleem zou krijgen in de toekomst, zal u als koper hiervan op de hoogte worden gesteld.
Indien gewenst kan u jaarlijks de nieuwe testen krijgen.

Wij zijn tegen herplaatsen maar soms kan je echt niet anders. In normale omstandigheden zal een poes/kater die niet meer geschikt is voor fok bij ons blijven als castraat tenzij hij niet meer in de groep past. Dan zullen wij met spijt in ons hart een nieuwe maar goede thuis voor hen zoeken.

Al onze katten wonen in huis, samen met onze open kater. Wij wensen geen kooien of aparte ruimtes. Onze dieren zijn in de eerste plaats onze huisdieren, pas erna een fokdier!

Wij distantiëren ons van bepaalde fokkers die het ras niet ten volle tot uiting laten komen en de verkeerde types gaan fokken. Wij kennen ons ras en houden ons hier dan ook exclusief mee bezig zodanig dat dit ras voor ons geen geheimen meer heeft en we een goed type kunnen fokken.

Onze cattery staat onder toezicht van dierenarts Raf Vandenbroeck (Aalstersestraat, Lebbeke) Indien onbereikbaarheid van onze dierenarts zullen wij naar Boskema in Moorsel gaan.
Onze HCM en PKD testen worden gedaan bij Dap Simard te Hamme.

Selkirk rex